Regions for climate change resilience through Innovation, Science and Technology

ACRÒNIM: RESIST

PERIODE: 01/01/2023 – 31/12/2027

ENTITAT FINANÇADORA: Horizon Europa

TOPIC: HORIZON-MISS-2021-CLIMA-02-04

URL: https://resist-project.eu

El projecte RESIST és un projecte que pertany a la Missió HORIZON EUROPE per l’adaptació al canvi climàtic i ens permetrà establir Catalunya com un dels 4 demostradors a gran escala a l’UE.

L’objectiu del projecte RESIST és reforçar la resiliència, accelerar la transformació i augmentar la capacitat d’adaptació de 12 regions de la UE, que són climàticament vulnerables, mitjançant la implementació a 4 demostradors a gran escala (sud-est de Finlàndia, Dinamarca, Catalunya i el centre de Portugal) d’innovacions resilients i estratègies per a l’adaptació al canvi climàtic tot promovent la transferència de coneixement i solucions innovadores a 8 regions bessones, tant a través d’activitats presencials d’aprenentatge mutú, com d’activitats digitals immersives i innovadores.

RESIST contribuirà a l’agenda de la UE sobre CCA, mitjançant la intervenció en 3 àrees principals:

  1. Promoure i demostrar un enfocament innovador i més participatiu de la resiliència i l’adaptació al CC en 4 demostrador i 8 regions agermanades (incloses 5 regions menys desenvolupades en total) que demostren > 12 noves línies de solució, accelerant la resiliència regional i ajudar a assolir els objectius de la missió d’adaptació de “construir la resiliència i millorar les solucions a través de 100 demostradors i accelerar la transició en 200 regions i comunitats pilot per al 2030’ assolint ja el 4% i el 6% d’aquests objectius el 2027, amb 4 manifestants i implicació de 12 regions Codissenyar i contribuir al desenvolupament de noves mesures regionals, instruments polítics i solucions socials i tecnològiques 12 regions que impliquen 22 milions de ciutadans, augmentant la consciència/resiliència en un 10% i els nivells d’inversions ecològiques en un 20%, reduint pèrdues econòmiques a causa de perills naturals com les inundacions en un 14% i la bretxa de protecció climàtica en un 50%; Reduïu el temps de comercialització/risc de més de 100 noves solucions CCA de proveïdors d’Europa, oferint-los una ampliació dels seus productes.
  2. Codissenyar i contribuir al desenvolupament de noves mesures regionals, instruments polítics i solucions socials i tecnològiques 12 regions que impliquen 22 milions de ciutadans, augmentant la consciència/resiliència en un 10% i els nivells d’inversions ecològiques en un 20%, reduint pèrdues econòmiques a causa de perills naturals com les inundacions en un 14% i la bretxa de protecció climàtica en un 50%;

  3. Reduir el temps de comercialització/risc de més de 100 noves solucions CCA de proveïdors d’Europa, oferint-los una ampliació dels seus productes.

El consorci està format per 56 organitzacions pertanyents a 15 països europeus que inclouen institucions de la UE com ara centres de recerca, empreses, ajuntaments, responsables de la gestió d’emergències, que en el cas del Large Scale Demonstrator de Catalunya inclou a la Direcció General de Protecció Civil i Emergències, els ajuntaments de Terrassa i Blanes, l’empresa Hydrometeorological Innovative Solutions