ANYWHERE guanya el premi Resilience Award 2022

El projecte ANYWHERE rep per part de la Comissió Europea el premi RESILIENCE 2022.

El projecte ANYWHERE coordinat pel CRAHI ha desenvolupat un sistema pan-Europeu d'alerta primerenca (MH-EWS, Multi-Hazard Early Warning System) que proporciona una previsió detallada ( en temps i espai) de l'impacte que una gran varietat de fenòmens meteorològics causarà localment en el territori i en la població. La plataforma s'ha testejat i validat operacionalment durant un any en 7 llocs pilots (Centres de Control d'Emergències) ubicats en regions europees amb diferents característiques climàtiques, mostrant excel·lents resultats (reducció significativa de danys i pèrdues humanes) i possibilitant un canvi de paradigma en la gestió de les emergències per part de les Proteccions Civils de "reactiva" a "proactiva" ( començant els preparatius específics abans de la successió de l'esdeveniment i/o l'emergència)

Presentació dels resultats

El Prof. Daniel Sempere, Director del CRAHI i coordinador del projecte ANYWHERE, va participar el passat 5 d’octubre del 2022 a l’acta organitzat per CERIS (Comunitat Europea de Recerca i Innovació per a la seguretat), a Brussel·les,  per recollir el premi i explicar els resultats obtinguts del projecte ANYWHERE.