European Demonstrattion of a rainfall and lightning induced Hazard Identification nowcasting Tol

ACRÒNIM: EDHIT

PERIODE: 1/11/2013 – 31/10/2015

ENTITAT FINANÇADORA: ECHO-661005-EDHIT (European Commission)

URL: http://aqua.upc.es/edhit/

El projecte donarà com a resultat la demostració intensiva d’una versió millorada de l’eina d’identificació de perills induïts per la pluja a tota Europa. Els principals avenços inclouran: Millora de la robustesa i usabilitat de les metodologies de previsió a partir del feedback obtingut de les proves de verificació del projecte HAREN (convocatòria 2011). Millora de les habilitats de projecció de tempestes convectives mitjançant observacions multisensorials (mosaics de radar OPERA a escala europea (previsions de fins a 6 hores), imatges de satèl·lit i llamps) i la introducció d’un esquema de convecció basat en models per incloure l’evolució convectiva en les previsions de precipitació. Identificació i pronòstic de perills de llamp a nivell europeu basat en els productes GLD360 i EUCLID. Identificació de perills hidrològics a escala europea basada en les previsions de pluja agregades de conques per a conques de més de 10 km. Augment de la complementarietat dels productes generats i interfície gràfica amb EFAS. Les millores de la plataforma es demostraran àmpliament en una sèrie d’accions, analitzant la seva utilitat per a les agències de protecció civil, inclosa una Escola Europea de Formació organitzada a la Protecció Civil de la Baixa Àustria.

El Consorci està format per  7 socis:

 • Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) Coordinador
 • Finnish Meteorological Institute  (FMI)
 • Central Institute for Meteorology and Geodynamics (ZAMG)
 • Dirección General de Protección Civil y Emergencias de España (DGPCE)
 • Finnish Ministry of Interior, Department for Rescue Services (DRS)
 • Niederösterreich (NOEL)
 • Swedish Meteorological and Hydrological Institute (SMHI)

A més a més, hi ha 5 Stakeholders:

 • OPERA-EUMETNET (OPERA)
 • METEOALARM-EUMETNET (METEOALARM)
 • European Centre for Medium-Range Weather Forecast (ECMWF)
 • Directorate General Joint Research Centre – Commission of the European Communities (JRC)
 • VAISALA

PROJECTES RELACIONATS

SMUFF

TAMIR

SMUFF

SMUFF

EDHIT

ERICHA

HAREN

HAREN